Limba romana
Limba germana
Limba engleza

Proiect


Proiectul Clean Wood

CLEANWOODCO2 este o organizatie care doreste sa aduca impreuna persoane fizice, firme, autoritati locale in scopul de face posibila plantarea de noi copaci si dezvoltarea de noi paduri, care sa permita inmagazinarea de CO2.

In prima parte, CLEANWOODCO2 va lucra impreuna cu un grup de specialisti in silvicultura, care vor acorda sprijin practic echipei de voluntari, prin care know how-ul specialistilor va fi transferat catre voluntari.


Prima noastra padure 2019

Prima noastra padure 2019

Suntem tare bucurosi sa anuntam ca in 2019 avem prima padure Cleanwood instalata. Dupa 3 ani de la plantatie, urmate de lucrari de ingrijire si intretinere anuale, am reusit sa infiintam o padure de 3 ha. Pentru realizarea unei paduri nu e suficient doar primul pas, plantarea, ci si urmatoarele etape. Lucrarile de intretinere, fara de care puietii nu pot sa supravietuiasca si sa treaca de faza de puiet. A fost un drum lung de la puieti la padure, fara acesti pasi mici si consecventi nu am fi reusit sa ajungem la acest rezultat.

Citeste mai multLucrari de intretinere - vara 2018

Lucrari de intretinere - vara 2018

Cele 6 ha de teren impadurite de catre asociatia noastra au intrat in faza lucrarilor de intretinere. Pe langa mobilizarea solului, care ajuta la afanarea solului am realizat lucrari de decoplesire, actiune prin care s-au inlaturat buruienile care umbreau puietii si ii puteau inabusii. Puieții se dezvoltă foarte bine, cresc și sunt tot mai rezistenți.

Citeste mai mult


Lucrari de intretinere - primavara 2017

Lucrari de intretinere - vara 2016

Anul acesta implinim 3 ani de la demararea primului nostru proiect de impadurire. Pana acum am impadurit o suprafata de 6 ha de teren pe raza judetului Mures. In toata aceasta perioada am urmarit cu atentie procesul de dezvoltare al puietilor. In acest sens, am demarat in fiecare an minim 2 lucrari de intretinere. Pentru asociatia noastra este importanta suprafata impadurita, dar mai mult de atat ne intereseaza ca puietii plantati sa supravietuiasca in timp.

Citeste mai multLucrari de intretinere - vara 2016

Lucrari de intretinere - vara 2016

Cele 6 ha de teren impadurite anul acesta si anul trecut au intrat in faza lucrarilor de intretinere. Terenul de la Suplac, jud Mures a avut nevoie de o interventie mai amanuntita deoarece vegetatia in zona a crescut in unele locuri si peste 1 metru lungime.

Citeste mai multImpadurire primavara - 2016

Bilant de toamna 2015

In anul 2016 am demarat al doilea proiect de impadurire pe un teren nou situat in localitatea Suplac, jud. Mures. Suprafata noului teren este de 3 ha, un teren extrem de degradat, care necesita lucrari de fixare. In urma analizelor de sol, Directa Silvica Mures ne-a sprijinit in stabilirea formulei de impadurit: 15.000 de puieti stejar, salcam si cires salbatic.

Citeste mai mult


Bilant de toamna - 2015

Bilant de toamna 2015

Primul nostru proiect de impadurire a intratat in al doilea an si avem primele rezultate legat de puietii care s-au prins. Daca toamna se numara boboci, noi am numarat puietii care au supravietuit unei veri destul de secetoase. Echipa de specialisti silvici cu care colaboram a reusit sa faca un control pentru plantatia de 3 ha de salcam din Laslaul Mic, rezultatul a fost mult peste asteptari, 95% din puieti s-au prins. Ne bucura tare mult sa auzim asta si ne dorim ca puieti sa fie tot atat de puternici pentru iarna ce urmeaza.

Citeste mai mult


Impadurire primavara 2015

Impadurire primavara 2015

Primul nostru proiect de impadurire a intrat in a doua etapa in primavara acestui an, obiectivul principal a fost sa plantam inca 2 ha de teren, cu 10.000 de puieti de salcam.Primul nostru proiect de impadurire a intrat in a doua etapa in primavara acestui an, obiectivul principal a fost sa plantam inca 2 ha de teren, cu 10.000 de puieti de salcam. In realizarea acestui obiectiv ne-am propus sa plantam 5000 de puieti cu voluntari si 5000 de puieti cu specialisti silvici. Am avut doua initiative de impadurire sub numele „Hai la impadurit!”

Citeste mai mult


Proiectul de impadurire Mures

Proiectul de impadurire Mures

Dupa mai bine de un an de cautari, asociata noastra a reusit sa gaseasca un teren in judetul Mures unde poate sa demareze un prim proiect de impadurire. Comuna Suplac din jud. Mures a avut deschiderea sa ne acorde acest sprijin, oferind spre folosinta un teren de 3 ha, pe care se va planta puieti de salcam. Prin impadurire vom atinge obiectivul nostru de reducere a gazelor cu efect de sera prin inmagazinarea CO2, mai mult de atat, actiunea noastra va avea impact in regenerarea ternurilor degradate la nivel local.

Citeste mai mult

 

Afla ultimele noutati.