Bilanț de primăvară 2022

Bilanț de primăvară 2022

Primăvara este aproape de final și încheiem o perioada cu noi proiecte și o nouă direcție în activitatea asociației Clean Wood CO2.

Anul acesta am reluat proiectele educaționale  prin care sprijinim planatrea de arbori și pomi fructiferi  în școlile din județul Mureș. Am lansat proiectul GRĂDINA DIN CURTEA ȘCOLII –“Educaţie pentru sustenabilitate: grădina ca o resursă pedagogică pentru o dezvoltarea durabilă.” 

Cu sprijinul profesoarei de engleză , Maria -Olivia Tătar, am început colaborarea cu 3 școli din județul Mureș: Școala Gimanzială Hodac, Școala Gimnazială Valea Largă, Școala Generală Zau de Câmpie. Elevii celor 3 școli au participat la activitățile de plantare împreună cu preofesorii lor și au îmbogățit curtea sau livada școlii cu arbori silvici, pomi și arbuști fructiferi.

Pentru acest prim proiect s-au plantat 100 de nuci, 30 de tei, 100 de pomi fructiferi si peste 50 arbuști. Școlile mai sus menționate prin reprezentații oficiali și profesorii implicați vor avea grijă de puieți plantați  pe o perioadă de minimă 5 ani. Astfel, în fiecare an, echipa de supraveghere a proiectului va transmite un raport scris cu poze în format electronic în care apar informații legate de evoluție și noutăți.  Dacă ești profesor, învățător sau educator  si dorești  să implementezi un proiect similar ne poți scrie pe email cleanwood.org@gmail.com.

Primăvara aceasta ne-a adus împreună la Vintage Expo, un evenimente prin care urmărim să oferim participanților alternative de consum responsabil, încurajând schimbul de haine second hand și vintage. Industria fast fashion este responsabilă cu 10% din emisiile de CO2 la nivel global.  Fast fashion înseamnă  îmbrăcăminte ieftină, folosită foarte puțin, care este produsă rapid de comercianți, promovând numeroase trenduri pentru a cumpăra regulat. Mai mult de atât, fast fashion folosește multe materiale care poluează mediul și folosește forța de muncă în condiții inechitabile.

Buy less, choose well, make it last.” – Vivienne Westwood

Ultimele patru luni au fost intense pentru Asociatia Clean Wood. Începem un nou capitol, suntem enfuziasmați pentru noul teren de 10 ha din localitatea Batoş, jud. Mureş. E vorba de o livadă de nuc degradată, pe care ne dorim să o reabilităm. Acesta estre un proiect mai amplu, cu multe resurse implicate, iar pentru a putea să-l finalizăm avem nevoie de sprijinul tău.

Nu uita că poți sprijinii activitatea noastră fie că ești firmă sau persoană fizică.  Intra acum pe https://cleanwood.org/magazin/ și alege pachetul potrivit :

  1. Plantează un copac!- donează contravaloarea unui arbore, iar noi îl vom planta și vom avea grijă de el să crească. Îl plantăm, îl întreținem, şi îl protejăm până crește suficient ca să își poarte singur de grijă.
  2. Pachetul Clima– cu acest pachet poți să compensezi emisia ta anuală de CO2. Cu ajutorul unui calculator online de emisii CO2 poţi calcula amprenta personală de CO2 introducând informațiile solicitate privind tipul de combustibil folosit la încălzire, aparate electrice utilizate, obiceiuri de consum etc.
  3. Pachetul Bebe bun venit! Venirea pe lume a unui copilaș este un moment de mare bucurie. Acum poți să îi urezi „Bun venit!” făcându-i cu un cadou durabil din grijă pentru mediu.
  4. Pachetul Familie – acest pachet poate fi oferit cadou oamenilor dragi vouă şi constituie o modalitate de a le lăsa o impresie memorabilă pe termen lung. Poate fi o idee bună de cadou pentru nuntă sau pentru orice eveniment important din viața unei familii.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.