Lucrari de intretinere - primavara 2017

Proiectul de impadurire Laslaul Mic, judetul Mures; Proiectul de impadurire Suplac, judetul Mures
Acasa / Lucrari de intretinere - primavara 2017

Pentru asociația noastră este importantă suprafața împadurită, dar mai mult de atât ne interesează ca puieții plantați să supraviețuiască în timp.

Anul acesta împlinim 3 ani de la demararea primului nostru proiect de împădurirePână acum am împădurit o suprafață de 6 ha de teren pe rază județului MureșÎn toată această perioada am urmărit cu atenție procesul de dezvoltare al puiețilorÎn acest sens, am demarat în fiecare an minim 2 lucrări de întreținere. Pentru asociația noastră este importantă suprafață împădurită, dar mai mult de atât ne interesează  puieții plantați  supraviețuiască în timp. Astfel, fiecare suprafață plantată este supravegheată de specialiști silvici pe o perioada de minim 4 ani, până când puieții devin puternici și pregătiți pentru a se dezvoltă singuri. La fel cum copii sunt pregătiți pentru viață, asemenea sprijin au nevoie și puieții.

Ținem mult la acest aspect deoarece sunt multe proiecte care impaduresc suprafețe mari, dar de cele mai multe ori nu se mai știe nimic de evoluția lor, dar și mai grav aceste plantații nu supraviețuiesc deoarece nu se realizează lucrări de întreținere. Anul acesta ne-am focusat pe realizarea lucrărilor de întreținere fără a demara proiecte noi de împădurireFără modestie, putem spune  o pădure se construiește în timp cu răbdare și atenție constanța pentru o creștere sustenabilă.

Mai jos va prezentăm o scurtă informare privind situația puieților plantați în anii anterior și bilanțul după iarnă.

  • Proiectul de împadurire Laslaul Mic, județul Mureș;

Acest proiect întră în al 3-lea ansuprafață împădurită de 3 ha cu puieți de salcâmPuieții cresc destul de încet pe un teren cu un grad destul de ridicat de degradare. Înălțimea lor variază intr 0,5 și 1 metru. Cu toate  creșterea lor este lentăpuieții sunt puternici și au reușit  supraviețuiască iernii în procent de aproximativ 90%.

La final de vara vom interveni din nou cu aceste lucrări de întreținere pentru a ajută puieții  se instaleze și  înlăturăm pericolul sufocarii de către vegetația abundență. Speciile de stejar și salcâm plantate în această zona s-au prins bine fiind ajutate de vremea favorabilă. Cei 400 de puieți de alun, plantați pentru test, nu au reușit  supraviețuiască condițiilor de mediu și s-au uscat.

  • Proiectul de împadurire Suplac, județul Mureș;

Primul teren împădurit din Laslaul Mic, Jud Mureș a trecut prin programul de lucrări de întreținere, dar aici doar partea de mobilizare, vegetația în zona nu a crescu atât de abundent. Puiețîi au crescut și aici și par  se dezvolte, proporția de prindere depășind 95%.

Lucrările necesare în acest sezon sunt cele de mobilizare a solului, care ajută la afânarea solului și lucrări de decoplesire, acțiune prin care se înlătura buruienile care umbresc puiețîi și ii pot inabusii. Momentan puieții se bucură de soare și reprize consistente de ploi. Se pare  avem condiții meteorologice favorabile pentru dezvoltare în acest an.

Va așteptăm cu drag  vizitați cele două zone, iar dacă puteți  ne dați o mâna de ajutor la următoarele lucrări de întreținere din varasunteți bineveniți! Cei care doresc  se înscrie, ne pot trimite un email pe info@cleanwood.org

Cu drag de verde,
Echipa CLEANWOODCO2

 

Detalii proiect

Locație
Laslaul Mic, județul Mureș și Suplac, județul Mureș
Lucrări de intreținere
6ha

Îți dorești să ajuți? Donează!

Prin plantarea de copaci, se obține înmagazinarea CO2 și se aduce valoare adăugată zonei în care se face plantarea, maximizând beneficiile biodiversității, resursele de apă și conservarea solului.

Vrei să te implici?

Fii Volutar!

Organizația CLEANWOODCO2 oferă sprijin atât persoanelor fizice, cât și companiilor să participle la reducerea încălzirii globale și crearea de noi păduri! Dacă îți pasă de mediu în care trăiești, îți pasă de viitorul propriilor copii.

Vrei să-ți reduci amprenta de CO2?

Fiecare persoană este responsabilă de emisiile de CO2, prin activitățile pe care le face zilnic: condusul mașinii, zbor cu avionul, utilizarea aragazului, orice activitate care implică consum de energie determină o anumită emisie de CO2.

Cele mai noi articole