Lucrari de intretinere - vara 2016

Proiectul de impadurire Laslaul Mic, judetul Mures; Proiectul de impadurire Suplac, judetul Mures
Acasa / Lucrari de intretinere - vara 2016

Cele 6 ha de teren împădurite anul acesta și anul trecut au intrat în faza lucrărilor de întreținere.

Terenul de la Suplac, jud Mureș a avut nevoie de o intervenție mai amănunțită deoarece vegetația în zona a crescut în unele locuri și peste 1 metru lungime. Pe lângă mobilizarea solului, care ajută la afânarea solului am realizat lucrări de decoplesire, acțiune prin care s-au înlăturat buruienile care umbreau puiețîi și ii puteau inabusii.

Ploile din sezonul de primăvară și început de vara au adus și aspecte negative, datorită vegetației abundente care s-a instalat, am avut nevoie eforturi mai mari și mai intense pentru a o înlătura. Aspectul pozitiv este faptul  ploile au ajutat și puiețîi  crească și s-au dezvoltat mult mai bine comparativ cu puieții plantați anul trecut când am avut parte de un an mai secetos.

La final de vara vom interveni din nou cu aceste lucrări de întreținere pentru a ajută puiețîi  se instaleze și  înlăturăm pericolul sufocarii de către vegetația abundență. Speciile de stejar și salcâm plantate în această zona s-au prins bine fiind ajutate de vremea favorabilă. Cei 400 de puieți de alun, plantați pentru test, nu au reușit  supraviețuiască condițiilor de mediu și s-au uscat.

Primul teren împădurit din Laslaul Mic, Jud Mureș a trecut prin programul de lucrări de întreținere, dar aici doar partea de mobilizare, vegetația în zona nu a crescu atât de abundent. Puieții au crescut și aici și par  se dezvolte, proporția de prindere depășind 95%.

Va așteptăm cu drag  vizitați cele două zone, iar dacă puteți  ne dați o mâna de ajutor la următoarele lucrări de întreținere de la finalul verii, sunteți bineveniți! Cei care doresc  se înscrie, ne pot trimite un email pe info@cleanwood.org

Turn white into green!
Echipa CLEANWOODCO2

 

Detalii proiect

Locație
Laslaul Mic, județul Mureș și Suplac, județul Mureș
Lucrari de intretinere
6ha

Îți dorești să ajuți? Donează!

Prin plantarea de copaci, se obține înmagazinarea CO2 și se aduce valoare adăugată zonei în care se face plantarea, maximizând beneficiile biodiversității, resursele de apă și conservarea solului.

Vrei să te implici?

Fii Volutar!

Organizația CLEANWOODCO2 oferă sprijin atât persoanelor fizice, cât și companiilor să participle la reducerea încălzirii globale și crearea de noi păduri! Dacă îți pasă de mediu în care trăiești, îți pasă de viitorul propriilor copii.

Vrei să-ți reduci amprenta de CO2?

Fiecare persoană este responsabilă de emisiile de CO2, prin activitățile pe care le face zilnic: condusul mașinii, zbor cu avionul, utilizarea aragazului, orice activitate care implică consum de energie determină o anumită emisie de CO2.

Cele mai noi articole