Un nou proiect de impadurire 2020

Proiectul de impadurire Danes, judetul Mures
Acasa / Un nou proiect de impadurire 2020

La începutul anului am reușit să achiziționăm un teren de 5 ha, pentru a putea să demarăm un proiect de împădurire cu fonduri europene.

Anul 2020 a fost unul diferit pentru mulți dintre noi, ne-a oprit puțîn din fugă această continuă și pentru unii posibil  fi fost și un moment de resetare, de o mai bună conștientizare a lucrurilor cu adevărat importanteNatură ne-a dat de câțiva ani semnale  schimbăm ceva în viețile noastre grăbite, focusate pe consum, în a avea tot mai mult, dar paradaoxal pierdem tot mai mult. Sperăm  anul 2020  fi fost un semnal de alarmă pentru noi toți, dar în mod special pentru atenția acordată mediului înconjurător fim mai conștienți și  ne mobilizăm  schimbăm ceva pentru anii ce vor urmă.

Schimbarea începe cu noi, atunci când  gândesc de două ori  cumpăr un lucru care poate e inutil și e realizat dintr-un material greu degradabil, atunci când  gândesc  încurajez și  practic recilclarea selectivă și nu în ultimul rând când am grijă  plantez un copăcelLista poate continuă de la ceea ce mănâncpână la mijlocul de transport pe care îl utilizez, absolut tot are legătură cu amprenta de CO2, de care fiecare dintre noi este responsabil. Așa  anul 2020, sperăm  fie anul de imbold care  ne poziționeze spre o nouă realitate.

Pentru Asociația CleanWood CO2 anul 2020 ar fi trebuit  fie unul de relansare, de reluare a proiectelor de împădurire cu voluntari, dar din păcate acestea nu au fost posibile. Am continuat activitatea de verificare și întreținere a celor 2 plantații din Suplac și Laslaul Mic. Ambele proiecte sunt în derulare, la Suplac vorbim deja de o pădure de 3 ha, iar în Laslau am încercat  intervenim  ajutăm puieții  se dezvolte. Datorită pantei foarte abrubte, apă nu reușește  se mențînă în sol, fapt care a determinat o stagnare în dezvoltarea puietilor. Anul acesta am făcut în Laslau terase mai mari care pot ajută puieții  crească. Vom monitoriza îndeaproape evoluția lor și dacă va fi necesar vom adaugă și un îngrășământ natural, soluție propusă de echipa de silvicultori.

La începutul anului am reușit  achiziționăm un teren de 5 ha, pentru a putea  demarăm un proiect de împădurire cu fonduri europene. În anul 2020 acesta a fost focusul principal, elaborarea dosarului pentru Submăsura 8.1 „Împaduriri și crearea de suprafețe împădurite” din cadrul PNDR 2014-2020. Am avut controale pe teren și numeroase avize de la diverse instituții publice: Apia, Garda Forestieră, Consiliul JudețeanAgenția de Mediu, urmând  elaborăm un proiect tehnic de imapdurire. În primăvară anului 2021 ar trebui  avem un răspuns privind rezultatul obținutsperăm  fie unul pozitiv.

Anul ce urmează căutăm și alte terenuri pe care le putem achiziționa, iar ulterior  le impadurim prin accesarea de fonduri europene. Acest obiectiv nu este ușor, dar avem perseverență și entuziasmul  o  reușimSperăm  de la anul  reîncepem acțiunile de împădurire cu voluntari și suntem deschiși la noi parteneriate cu firme sau instituții publice, pentru orice idei nu ezitați  ne scrieți pe contact, urmând sa luam legatura cu voi în cel mai scurt timp.

Să ne vedem cu bine și cu sanatate la cât mai multe acțiuni de împadurire!

Cu drag de verde,
Echipa CLEANWOODCO2

Detalii proiect

Locație
Danes, judetul Mures
Împadurire viitore:
5ha

Îți dorești să ajuți? Donează!

Prin plantarea de copaci, se obține înmagazinarea CO2 și se aduce valoare adăugată zonei în care se face plantarea, maximizând beneficiile biodiversității, resursele de apă și conservarea solului.

Vrei să te implici?

Fii Volutar!

Organizația CLEANWOODCO2 oferă sprijin atât persoanelor fizice, cât și companiilor să participle la reducerea încălzirii globale și crearea de noi păduri! Dacă îți pasă de mediu în care trăiești, îți pasă de viitorul propriilor copii.

Vrei să-ți reduci amprenta de CO2?

Fiecare persoană este responsabilă de emisiile de CO2, prin activitățile pe care le face zilnic: condusul mașinii, zbor cu avionul, utilizarea aragazului, orice activitate care implică consum de energie determină o anumită emisie de CO2.

Cele mai noi articole