Etapa 2 - Impadurire primavara 2015

Proiectul de impadurire Laslaul Mic, judetul Mures
Acasa / Etapa 2 - Impadurire primavara 2015

Primul nostru proiect de  împădurire a intrat în a două etapă în primăvară acestui an, obiectivul principal a fost plantăm încă 2 ha de teren, cu 10.000 de puieți de salcâm.

În realizarea acestui obiectiv ne-am propus  plantăm 5000 de puieți cu voluntari și 5000 de puieți cu specialiști silvici. Am avut două inițiative de împădurire sub numele Hai la împădurit!” la care au răspuns un număr de aproximativ 150 de voluntari interesați  ne dea o mâna de ajutor în îndeplinirea acestui obiectiv.

Datorită vremii nefavorabile, nu am reușit  plantăm puiețîi cu voluntari, în schimb am avut o echipa de specialiști silvici care au plantat cei 10.000 de puieți de salcâm în dată de 22.04.15, cu ocazia Zilei Pământului.

În momentul de față am finalizat împădurire celor 3 ha de teren din Laslaul Mare, jud. Mureșîn total s-au plantat 15.000 de puiețîiÎn perioada ce urmează vom realiza diverse lucrări de întreținere care se vor prelungii pe o perioada de minim 3 ani.

Tot în această primăvară, am reușit  facem un bilanț al celor 5000 de puieți plantați în anul 2014. Răspunsul este unul bun, un procent ridicat de puieți s-a prins și încep  crească. Tot ce trebuie  facem acum este  îi ajutăm  se dezvolte prin realizarea a câtorva lucrări de întreținere esențiale, pe care le menționăm succint mai jos.

MOBILIZAREA – lucrarea care ajută la afânarea solului, această se execută la suprafață terenului cu ajutorul șapeiAceastă favorizează aerisirea, impedica pierderea apei și ajută la distrugerea buruienilor.

COMPLETĂRI – puiețîi uscațicare nu au supraviețuit intemperiilor sunt înlocuiți cu puieți noi.

DECOPLESIREA – acțiunea de înlăturare a buruienilor care umbresc și înăbușă vara puiețîi iar iarnăfiind culcațizăpadă groasă îi acoperă complet. Această lucrare se execută la începutul verii (iunie), se folosește secera sau substanțe chimice selective.

Vino alături de noi, fie  voluntar, fe  simplu susțînătortot ce trebuie  faci este  dai mai departe informația despre asociația noastră!

Aceste lucrări se vor realiza în mare parte cu specialiști silvici, dar ne dorim  strângem și voluntari. Cei care doresc  se implice în acțiunile ce țin de întreținere, ne pot trimite un email pe info@cleanwood.org

Cu drag de verde,
Echipa CLEANWOODCO2

Detalii proiect

Locație
Laslaul Mic, județul Mureș
Împădurire
2ha, 10.000 de puieți

Îți dorești să ajuți? Donează!

Prin plantarea de copaci, se obține înmagazinarea CO2 și se aduce valoare adăugată zonei în care se face plantarea, maximizând beneficiile biodiversității, resursele de apă și conservarea solului.

Vrei să te implici?

Fii Volutar!

Organizația CLEANWOODCO2 oferă sprijin atât persoanelor fizice, cât și companiilor să participle la reducerea încălzirii globale și crearea de noi păduri! Dacă îți pasă de mediu în care trăiești, îți pasă de viitorul propriilor copii.

Vrei să-ți reduci amprenta de CO2?

Fiecare persoană este responsabilă de emisiile de CO2, prin activitățile pe care le face zilnic: condusul mașinii, zbor cu avionul, utilizarea aragazului, orice activitate care implică consum de energie determină o anumită emisie de CO2.

Cele mai noi articole