Lucrari de intretinere - vara 2018

Proiectul de impadurire Laslaul Mic, judetul Mures; Proiectul de impadurire Suplac, judetul Mures
Acasa / Lucrari de intretinere - vara 2018

Puieții se dezvoltă foarte bine, cresc și sunt tot mai rezistenți.

Cele 6 ha de teren împădurite de către asociația noastră au intrat in faza lucrărilor de întreținere. Pe lângă mobilizarea solului, care ajută la afânarea solului am realizat lucrări de decopleșire, acțiune prin care s-au înlăturat buruienile care umbreau puieții și îi puteau înabușii. Puieții se dezvoltă foarte bine, cresc și sunt tot mai rezistenți.

Mai jos vă prezentăm o scurtă informare privind situația puieților plantați în anii anteriori.

  • Proiectul de împadurire Laslaul Mic, județul Mureș;

Acest proiect întră în al 4-lea ansuprafață împădurită de 3 ha, cu puieți de salcâmPuieții cresc mai încet datorită terenul aflat într-un grad mai mare de degradare. Cu toate  creșterea lor este lentăpuieții sunt puternici și au reușit  supraviețuiască până acum, fară să fie nevoie de completări.

  • Proiectul de împădurire Suplac, județul Mureș;

Acest proiect intră în al 2-lea an, suprafața împădurită este de 3 ha, cu puieți de salcâm și stejar. Salcamul s-a dezvoltat mult mai bine decât la Laslaul Mic, aici solul este de o calitate mai bună. Puieții de stejar se dezvoltă, dar bineințeles mult mai lent decât cei de salcâm. Pentru ambele specii solul și condițiile meteorologice, combinate cu lucrări de întreținere periodice au creat mediu favorabil pentru o evoluție bunădevansând prima plantație.

Dacă va fi necesarla final de vara vom interveni din nou cu aceste lucrări de întreținere pentru a ajută puieții  se instaleze și  înlăturăm pericolul sufocarii de către vegetația abundență.

În această perioada suntem în căutare de noi terenuri unde putem impadurii. Suntem deschiși  colaborăm cu autoritățile locale care au ternuri care nu le folosesc și doresc se le valorifice prin crearea de păduri. Focusul nostru este să identificăm suprafețe mai mari de teren, apoi  demarăm din nou proiectele de impădurire cu voluntari.

Va așteptăm cu drag  vizitați cele două zone, iar dacă puteți  ne dați o mana de ajutor, ne puteți contacta prin email info@cleanwood.org, urmând sa luam legatura cu voi in cel mai scurt timp.

Cu drag de verde,
Echipa CLEANWOODCO2

Detalii proiect

Locație
Laslaul Mic, județul Mureș și Suplac, județul Mureș
Lucrări de intreținere
6ha

Îți dorești să ajuți? Donează!

Prin plantarea de copaci, se obține înmagazinarea CO2 și se aduce valoare adăugată zonei în care se face plantarea, maximizând beneficiile biodiversității, resursele de apă și conservarea solului.

Vrei să te implici?

Fii Volutar!

Organizația CLEANWOODCO2 oferă sprijin atât persoanelor fizice, cât și companiilor să participle la reducerea încălzirii globale și crearea de noi păduri! Dacă îți pasă de mediu în care trăiești, îți pasă de viitorul propriilor copii.

Vrei să-ți reduci amprenta de CO2?

Fiecare persoană este responsabilă de emisiile de CO2, prin activitățile pe care le face zilnic: condusul mașinii, zbor cu avionul, utilizarea aragazului, orice activitate care implică consum de energie determină o anumită emisie de CO2.

Cele mai noi articole